Nyttiga chokladbollar
Ny vecka = nya chokladbollar ;) Nej brukar egentligen inte alltid göra nya varje vecka, men däremot ganska ofta testa att blanda ihop lite olika nyttiga små bollar. Ju fler gånger jag har gjort nya, desto mer inser jag att jag alltid borde ha några stående i kylen. Perfekta att äta när man är sugen på nått annat gott, och ofta då onyttigt... Betydligt nyttigare utan massa smör och vitt socker och mycket mer mättande. Dessutom väldigt väldigt goda! 
De går att variera en hel del, och hos mig blir aldrig de nya bollarna inte likt de gamla eftersom jag alltid kör på känsla och utan recept. Klart innehåll och smaker brukar bli hysat likt, men mängderna skiljer sig och resultatet blir lite annorlunda varje gång. Och just det tycker jag är kul!! Vissa gånger är man kanske sugen på en kraftig smak av choklad, medan nästa gång av kaffe, vem vet? 
 
Efter att bakat dessa chokladbollarna inser jag nu att jag ALLTID vill ha dadlar hemma. Just dadlar brukar jag alltid mixa och blanda med de andra ingredienserna för att få fram lite sötma, och som då är mer naturligt och mindre onyttig enligt mig i alla fall. När jag va inställd på att rulla ihop några goda bollar att ha och smaska på under mina lediga dagar och insåg att vi inte hade dadlar hemma så fick jag improvisera. Rätt kul att bli tvingad till att testa något nytt, vilket resulterade i ett utbyte till katrinplommon. Trodde inte det skulle bli särskillt bra, men det blev det!!
 
Innehåll för dessa godingar, observera utan några bestämda mänger!! :
 
❁ Katrinplommon (som då kan ersättas av dadlar)
❁ Espresso (där vet jag dock att jag tog mängden det blir av en kapsel)
❁ Havregryn
❁ Cashewnötter
❁ Valnötter
❁ Kokosolja (ytterst lite, kanske 2 tsk)
❁ Kakao
❁ Agavesirap (vilket jag tycker är ett bättre alternativ till vitt socker eftersom det har en hög sötningseffekt & lågt blodsocker index)
 
Jag brukar börja med att mixa dadlarna (katrinplommonen) eftersom de lättare blir släta då har jag fått för mig. Sedan är det bara till att mixa allt, smaka av och tillsätta efter eget tycker, rulla till små bollar och njuuuuta ❣ 
 
 
 
 
Joanna- Föreläsare och journalist med Aspergers syndom och Bipolär sjukdom

mumms

Svar: Om du inte testat, DO IT !!
Fanny Ferdinandsson

josephine Asplund

Hoppas du får en fin kväll. Har skrivit om dagens träningspass om du vill ha lite tips på övningar! kram <3

Svar: Detsamma till dig!! Okej, va kul! Ska gå in och kika :)
Kram
Fanny Ferdinandsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress